Kedidili's Blog

Çikolatalı-Sütlü Glazür (Üst Krema)

Posted on: Aralık 13, 2009

   Malzemeler:

1/2 paket margarin

1/2 çay bardağı süt

5 çorba kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

100 gr. bitter çikolata (sütsüz çikolata)

   Hazırlanışı:

Yumuşatılmış bir margarini çukur bir cam kaseye ya da porselen kaseye alalım. İçine pudra şekeri ilave edip mikserle krem haline gelene dek karıştıralım. Sütü kaynatıp ateşten alalım. İçine kırılmış çikolataları koyup eritelim. Çikolatalı süt soğuduğunda margarinli karışıma ilave edelim. Vanilyayı da ekleyip mikserle iyice çırpalım. Pastanın üst yüzeyine ve yanlarına spatula yardımı ile bu kremayı pürüzsüz şekilde sürelim. Pastayı dilediğimiz şekilde süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletelim.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: