Kedidili's Blog

Elmalı Pay (Nazelde Kılınç’ tan)

Posted on: Aralık 3, 2009

Malzemeler:

1.5 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yağsız süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Un

Elmalı harç için:

4-5 adet elma

1 su bardağı toz şeker

1 avuç ceviz

1-2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Sıvıyağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar unu karıştırarak, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurdan bir yumruk büyüklüğündeki parçayı ayırın. Biri büyük, biri küçük iki parça hamuru kapalı kap içinde buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin. Ayrı bir kabın içine elmaları minik küpler halinde doğrayın. Şekerle karıştırıp, kısık ateşte püre kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra parçalanmış ceviz ve tarçını ilave edip, soğumaya bırakın. Buzdolabına koyduğunuz hamur parçalarından büyük olanı çıkarıp, 5-10 dk. yumuşamasını bekleyin. Ufak parça dolapta kalsın. Yağlanmış, orta büyüklükte bir borcama hamuru iyice yayın. Üzerine soğuttuğunuz elmalı püre karışımını dökün. Buzdolabındaki ufak hamur parçasını çıkarın, rendenin iri kısmı ile elma püresinin üzerine rendeleyin. Turtanızı 170 derece fırında yaklaşık 45 dk. pişirin. Soğuduktan sonra, üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpin.

Reklamlar

3 Yanıt to "Elmalı Pay (Nazelde Kılınç’ tan)"

Yapılır mı bu benim gibi öğrenci adama:)

🙂 yapılır yapılır 🙂
evlere serviste yapılır 🙂

afyon’ ada var mı servis:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: