Kedidili's Blog

Yemişli Kurabiye

Posted on: Kasım 3, 2009

Malzemeler:

ta taam

1 yumurta

1/2 paket margarin veye tereyağı (yumuşamış)

3 kahve fincanı yoğurt

4 su bardağı un

3 kahve fincanı şeker

1 paket kabartma tozu

3 çorba kaşığı kuru üzüm

3 çorba kaşığı fındık (iri dövülmüş)

1 çorba kaşığı kuş üzümü

3 çorba kaşığı çam fıstığı

3 çorba kaşığı antep fıstığı

1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, yumuşamış margarini, yoğurdu, şekeri ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Kuru üzümü, iri dövülmüş fındığı, kuş üzümünü, çam fıstığını, antep fıstığını, tarçını ekleyip bir kez daha yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp hamurlara şekil vermeden margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim.

Afiyet olsun.

( Kurabiyelerin üzerinde kuru üzümü siz aramadan ben not düşeyim; evde kuru üzüm yoktu o an:( )

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: