Kedidili's Blog

Örgülü Kayısılı Kurabiye

Posted on: Kasım 3, 2009

ta taam Malzemeler:

2 yumurta

1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)

2 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)

5 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

İçine:

1 yumurta akı

1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı kuru kayısı

1 su bardağı fındık veya ceviz (iri dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı marmelat ( üzerine sürmek için)

Hazırlanışı:

Kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayalım. İri dövülmüş fındığı, tarçını, şekeri ve çırpılmış yumurta akını ekleyelim ve karıştırarak bekletelim. Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, şekeri, yumurtaları, yoğurdu ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp merdane ile 0.5 mm. kalınlığında açalım. Bir tatlı kasesini hamurun üzerine yatıralım. Bıçak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar keselim. Kesilen hamurların orta bölümüne kayısılı içi yerleştirelim. Kenarlarda kalan bölüme verev ve ince kesikler yaparak kanatlar oluşturalım. Kesiklerle oluşturduğumuz kanatları üste doğru çevirerek karşılıklı çapraz olarak kapatalım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kurabiyeleri üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp üzerlerine marmelat sürelim.

Reklamlar

1 Response to "Örgülü Kayısılı Kurabiye"

görünüşü gerçekten çok güzel. bi an önce yapıp tatmam lazım:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: