Kedidili's Blog

Hindistan Cevizli Kurabiye

Posted on: Kasım 3, 2009

ta taam Malzemeler:

2 yumurta (akları sarıları ayrılır)

1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)

3,5 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

1/2 paket kabartma tozu

1 çay bardağı hindistan cevizi (kurabiyenin üzerine)

Hazırlanışı:

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurta sarılarını ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp şekil verelim. Hamurların bir yüzünü çırpılmış yumurta akına batırıp çıkaralım. Sonra hamurların aynı yüzünü hindistan cevizine batırıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: